Mijn naam is Robert Kalverda en ik ben expert op het gebied van video bewerking, bewaring en digitalisering. Ik heb deze expertise opgebouwd bij het Fries Film Archief. Daar ben ik jaren lang een echte duizendpoot geweest en heb daardoor vrijwel alles aangeraakt en geproeft wat er in een filmarchief omging.

Het geen wat mij altijd pakte was dat je mensen blij kon maken met de beelden die ze al tijden lang niet meer gezien hadden. Dit omdat de apparatuur inmiddels ontbrak of niet meer onderhouden was. Zelf heb ik ook de nodige herrineringen op verschillende videobanden staan. Een aantal jaren geleden ben ik begonnen die over te zetten met behulp van het aanschaffen van verschillende spelers. Ik wist welke spelers ik hiervoor op dekop moest tikken om ook een goeie kwaliteit te behouden. Hierdoor ben ik ook langzaamaan begonnen om voor andere mensen te digitaliseren en met succes. Vanaf 2017 ben ik dan ook compleet ingericht en kan ik vrijwel iedere soort videoband voor u overzetten. Mocht u naast videobanden ook nog film of small film hebben die gedigitaliseerd moeten worden dan heb ik de contacten wel om dat bij de juiste personen te laten doen.

Naast digitalisering kan ik de beelden oppoetsen als dat nodig is. En mocht dat nodig zijn kan ik ook een speciale montage maken van je films. Dit is misschien handig als je ooit eens een reportage had wilde maken van een bepaalde gebeurtenis.  Maar dat is er nooit van gekomen.